Kverneland GEOSPREAD

GEOSPREAD geeft maximale precisie en gebruiksvriendelijkheid. 

De Kverneland GEOSPREAD strooierrange komt beschikbaar met een vernieuwd ontwerp en nieuwe kenmerken. Tegelijkertijd introduceert Kverneland de mogelijkheid om de GEOSPREAD schijvenstrooierrange te gebruiken als een voor- achtercombinatie. Deze combinatie verhoogt niet alleen de totale capaciteit tot 6.000 of 7.000 liter, maar ook de efficiëntie en nauwkeurigheid worden verhoogd door het strooien van twee verschillende meststoftoepassingen in één werkgang. Dit resulteert in tijdwinst en vermindert mogelijke structuurschade. De GEOSPREAD strooier past op verschillende soorten landbouwbedrijven. Van melkveebedrijven met veel kleine gerende percelen, tot de grote akkerbouwbedrijven met veel hectares en een diversiteit aan gewassen. Het ontwerp van de strooier is gericht op reinigbaarheid en duurzaamheid om de precisie en gebruiksvriendelijkheid te maximaliseren.

 

Strooien is een kwestie van precisie.
"We luisteren al jaren naar de input van onze eindgebruikers, zodat we hun wensen en aangeboden productverbeteringen begrijpen bij het verzorgen van hun gewassen op het bedrijf," legt Jos Heinen, Product Manager van Kverneland, uit.

"Bij strooien draait alles om precisie. Je wilt er zeker van zijn dat het te verstrooien product dat wordt toegepast perfect wordt verspreid, waardoor elke korrel waarde oplevert, zelfs bij een hoge rijsnelheid. Met de Kverneland GEOSPREAD strooier kunnen gebruikers snel en eenvoudig de strooi-instellingen optimaliseren na het meten van de werkelijke eigenschappen van elke partij te verstrooien meststof, in plaats van de generieke eigenschappen van kunstmest die andere strooiers gebruiken. Dit resulteert in een nauwkeurigere configuratie van de GEOSPREAD strooier en leidt tot een veel nauwkeuriger verdeling en een perfect strooibeeld van de meststoffen."

 

Maximale precisie en nauwkeurigheid

De werkelijke eigenschappen van elke partij meststof zijn verschillend, ook al zijn de naam en het merk van het te strooien product hetzelfde. Kverneland meet de fysische eigenschappen van elke partij meststof met de schudbox en het litergewicht om de korrelgrootteverdeling en het soortelijk gewicht (kg/l) te bepalen. Met de App op een mobiele telefoon, de strooitabellen website, of AutosetApp op de IsoMatch Tellus terminals, is het eenvoudig om het optimale advies te vinden voor elk type meststof om de precisie en nauwkeurigheid in het strooibeeld te maximaliseren. Met Kverneland kan het advies altijd worden gevonden, zelfs als het om een nieuwe meststof gaat of als de naam niet in de online database staat. Het resultaat is kostenoptimalisatie of -besparing, een betere gewaskwaliteit en een hogere gewas opbrengst.

 

 

 

 

Focus op duurzaamheid en reinigbaarheid

Kverneland heeft de nadruk gelegd op duurzaamheid en kwaliteit om een schijvenstrooier te leveren die zorgt voor het bedrijf van de klant: hij optimaliseert de inkomsten, verlaagt de kosten en heeft een bijdrage aan de bodemkwaliteit op lange termijn.

Om de strooiers van het GEOSPREAD-gamma beter te kunnen reinigen, is het nu mogelijk om de achterbumper te openen voor een eenvoudigere en snellere reiniging en onderhoud. De nieuwe optionele kunststof spatborden hebben een mooi design en bieden een betere bescherming van de strooischijven tegen het opspattende water en vuil van de trekker wielen. 

Het gebruik van versleten schoepen brengt het risico met zich mee dat het strooibeeld zodanig wordt verstoord dat mogelijk de kwaliteit van het gewas en daarbij het rendement verloren gaat. Daarom introduceert Kverneland de nieuwe Duplex liftschoepen, die geleverd kunnen worden met een extra Chroomcarbide coatinglaag. Deze chroomcarbidelaag is een extreem harde en corrosiebestendige verbinding en verhoogt de slijtvastheid zonder invloed op de strooikwaliteit.

Om de levensduur onder de zwaarste omstandigheden en met extreem agressieve meststoffen te verbeteren, kreeg ook de centrale tandwielkast een upgrade. Met een andere lageropstelling en nieuwe laktechnologie is het risico op corrosie en mechanische slijtage aanzienlijk verminderd. 

 

Nauwkeurigheid van strooien
“Door gebruik te maken van de voor-achter-strooicombinatie wordt de nauwkeurigheid verhoogd doordat in één werkgang twee verschillende meststoffen worden gestrooid. In plaats van een blend te strooien is het mogelijk om twee verschillende meststoftypes met verschillende fysieke eigenschappen te strooien, beide met een correcte instelling om een perfecte voedingsnauwkeurigheid en strooipatroon te krijgen. Het resultaat is een hogere opbrengst en een efficiënter gebruik van de gebruikte meststof," zegt Jos Heinen, Product Manager.

 

De combinatie in balans
Met een strooier achter- en een voor in de hef is er een grotere capaciteit en tegelijk een perfecte gewichtsbalans op de trekker. Dit betekent dat er minder bodemdruk is, wat resulteert in minder bodemverdichting. Dit is bijzonder nuttig, bijvoorbeeld in natte veldomstandigheden. Als er geen aftakas beschikbaar is aan de voorkant van de trekker, kan de centrale hydraulische aandrijflijn op de GEOSPREAD-strooiers worden gebruikt. De ExactLine randstrooi-inrichting kan links en rechts worden toegevoegd voor het strooien van perceelsranden en kopakkers.

 

Verhoog de efficiëntie
De verschillende GEOSPREAD-modellen, met verschillende kuipinhouden, kunnen aan de voor- en achterkant worden gecombineerd. Op de ISOBUS-terminal kan elke GEOSPREAD strooier worden geselecteerd en kan de juiste instelling gemakkelijk worden ingevoerd. Sectiecontrole schakelt automatisch secties in en uit op beide strooiers om overlap tot een minimum te beperken. Met de Variable Rate Application op alle Kverneland GEOSPREAD-strooiers is het mogelijk om de strooihoeveelheid automatisch afzonderlijk van de voorste en achterste strooier in te stellen. Voor nog meer precisie past MULTIRATE meerdere doseringen toe binnen een werkbreedte, onafhankelijk van de voorste en achterste strooier.

 

MULTIRATE en variabel strooien
Met functies zoals de Variable Rate Applicatie en MULTIRATE kan de gewaskwaliteit worden verhoogd door gebruik te maken van taakkaarten om de juiste hoeveelheid op de juiste plaats te strooien. Bespaar tijd en krijg een beter bedrijfsinzicht met IsoMatch FarmCentre. Creëer, verstuur en ontvang strooigegevens via de Cloud en sla ze veilig en eenvoudig op om gegevens(taak)beheer eenvoudiger te maken.

 

Klaar voor de toekomst
Vanaf januari 2023 zal de Exacta TL GEOSPREAD iDC (intelligent Disc Control) beschikbaar zijn in combinatie met een volledig nieuwe gebruikersinterface die gemakkelijk te gebruiken is. Het iDC-model biedt de volgende stap in nauwkeurig strooien, vooral bij het kantstrooien. De behoefte aan kantstrooien neemt toe als gevolg van grotere werkbreedtes en beperkingen in de wetgeving. De iDC heeft een verschillend toerental op de linker- en rechterschijf. Dit betekent dat de buitenste schijf kan worden teruggebracht tot een optimaal toerental voor kantstrooien en dat het toerental van de binnenste schijf wordt geoptimaliseerd voor volledig veldstrooien. 

De moderne interface op de terminal heeft een eenvoudige navigatiestructuur met een intuïtieve en logische indeling en garandeert maximale gebruiksvriendelijkheid. Nieuwe functies zijn onder meer: voorinstellingen om verschillende mestsoorten op te slaan, eenvoudige vulmodus inclusief waarschuwing, eenvoudigere service en diagnose en ondersteuning van een digitale elektronische waterpas om de strooier met de hydraulische topstang vanuit de trekkercabine waterpas te kunnen stellen. Met deze nieuwe interface zijn bestuurders volledig voorbereid op de toekomst van het strooien.

 

Wil je meer informatie? Bel dan met Matthijs 06-13566180

Kverneland Geospread  1/1

Vanaf heden zijn wij gesloten.

Top <h4>naaktgeboren.com sitemap:</h4> <a href="https://www.naaktgeboren.com/home">Welkom</a><br /> <a href="https://www.naaktgeboren.com/ons-bedrijf">Het bedrijf</a><br /> -<a href="https://www.naaktgeboren.com/over-ons">Over ons</a><br /> -<a href="https://www.naaktgeboren.com/onze-mensen">Onze mensen</a><br /> -<a href="https://www.naaktgeboren.com/vanuit-de-werkplaats">Vanuit de werkplaats</a><br /> -<a href="https://www.naaktgeboren.com/agro-express">Agro-Express</a><br /> -<a href="https://www.naaktgeboren.com/hydro-express">Hydro-Express</a><br /> <a href="https://www.naaktgeboren.com/nieuws">Nieuws</a><br /> -<a href="https://www.naaktgeboren.com/algemeen_nieuws">Algemeen nieuws</a><br /> -<a href="https://www.naaktgeboren.com/afleveringen">Afleveringen </a><br /> <a href="https://www.naaktgeboren.com/merken">Merken</a><br /> -<a href="https://www.naaktgeboren.com/dewulf-miedema">Dewulf</a><br /> -<a href="https://www.naaktgeboren.com/einbock">Einböck</a><br /> -<a href="https://www.naaktgeboren.com/ferbo">Ferbo </a><br /> -<a href="https://www.naaktgeboren.com/irrimec">Irrimec Elite </a><br /> -<a href="https://www.naaktgeboren.com/kverneland">Kverneland</a><br /> -<a href="https://www.naaktgeboren.com/sbg">Raven</a><br /> -<a href="https://www.naaktgeboren.com/selecto">Selecto</a><br /> -<a href="https://www.naaktgeboren.com/stopshock">Stopshock</a><br /> -<a href="https://www.naaktgeboren.com/struik">Struik</a><br /> -<a href="https://www.naaktgeboren.com/sutech">Su-Tech</a><br /> -<a href="https://www.naaktgeboren.com/veneroni_vuilwaterpompen">Veneroni</a><br /> -<a href="https://www.naaktgeboren.com/vegniek">Vegniek </a><br /> -<a href="https://www.naaktgeboren.com/vgm">VGM Kipwagens</a><br /> -<a href="https://www.naaktgeboren.com/vhm">VHM Machinery</a><br /> <a href="https://www.naaktgeboren.com/gebruikte-machines">Gebruikte Machines</a><br /> <a href="https://www.naaktgeboren.com/contact">Contact</a><br /> -<a href="https://www.naaktgeboren.com/contactgegevens">Contactgegevens</a><br /> -<a href="https://www.naaktgeboren.com/contactformulier">Contactformulier</a><br /> -<a href="https://www.naaktgeboren.com/privacy">Privacy</a><br />