Kverneland Ecomat On-Land ploeg

 

Minder intensieve grondbewerking en het mechanisch beheersen van onkruiddruk neemt in belang toe. De doelen van de Green Deal om inzet van chemicaliën te verminderen en het organische stofgehalte te verhogen om de bodem weerbaarder te maken en koolstof in de bodem op te slaan brengen nieuwe uitdagingen met zich mee. De Kverneland Ecomat kon deze uitdagingen aan, maar was tot dusver uitsluitend als in-de-voor ploeg leverbaar. Kverneland heeft de Ecomat met dit doel ingrijpend vernieuwd, en introduceert nu een on-land versie. Daarnaast is nu ook TTS leverbaar: het trailersysteem voor comfortabel en veilig transport over de weg.

 

Efficiënt ondiep ploegen
Kverneland risters staan wereldwijd bekend om hun goede ploegprestaties. Ook de Kverneland Ecomat On-land profiteert van de jarenlange ploegkennis en ervaring van de Ecomat: de unieke Ecomat risters. Deze zijn zowel in staal als kunststof leverbaar, waardoor ook zwaardere, kleverige grond efficiënt geploegd kan worden.

                          

 

Hun unieke ontwerp: kort, hoog en zeer cilindrisch, keert de ploegsnede 180° waardoor de voren geheel gekeerd naast elkaar liggen in plaats van tegen elkaar aan. De beschikbaarheid van een brede range aan accessoires maken de Ecomat de specialist in het ecoploegen. Deze worden gebruikt in verschillende bodemstructuren en gewasresten en worden aangepast aan de gewenste werkdiepte van 6-18 cm.

 

De ploegboom in het midden van het rister en een kunststof deflector zorgen voor een goede doorstroming.

                                                       

 

On-Land ploegen zonder bodemverdichting

De volgende voordelen van on-land ploegen zijn bekend: 

 • Bredere banden mogelijk, eventueel op lage druk voor minder verdichting en betere tractie. 
 • Direct opheffen van bodemverdichting om de de impact niet in de voor, maar in de toplaat van de bodem zit, die onmiddellijk wordt geploegd. 
 • Verbetering van het bodemprofiel in de ongunstige omstandigheden, vooral op zware grondsoorten. 

 

                                    

 

TTS: ploeg in het veld, aanhanger op de weg
Bij wegtransport zijn lange ploegen lastig om mee te rijden in smalle doorgangen, scherpe bochten en rotondes. Maar met de Trailer Transport Solution (TTS) verandert de ploeg in een aanhanger achter de trekker. De ploeg zwenkt niet meer uit, maar volgt de trekker als een aanhanger. Het maakt wegtransport comfortabel voor de chauffeur en veilig voor overige weggebruikers. Bovendien worden zowel trekker als ploeg hierdoor ontlast. Kverneland ploegen met TTS zijn af-fabriek voorzien van de EU typegoedkeuring.

Bovendien kan de Kverneland Ecomat On-land het frame vlakstellen; hierdoor neemt de transporthoogte af en helt de Ecomat niet over in bochten.

 

            

 

Een ander voordeel is de snel en eenvoudig gemaakte instelling. Het duurt slechts 1 minuut om de ploeg van transport naar ploegen te zetten en vice versa.

 

                                                                            

 

Hoge capaciteit - laag brandstofverbruik
De Kverneland Ecomat On-land is leverbaar in 8- en 10-schaar en heeft een werkbreedte die instelbaar is van 30-50 cm per lichaam. De Ecomat kan hiermee werken van 2,40 tot maar liefst 5,00 m. De trekker staat hierdoor zeer ver van de voor terwijl beide wielsporen direct worden geploegd.

 

Kverneland Ecomat On-land specificaties:

Kverneland Model

Aantal scharen

Werkbreedte (m)

Puntafstand (cm)

Ecomat On-land

8 - 10

2,4 - 5,00

65

 

De Kverneland Ecomat On-land profiteert van dezelfde hardingstechnieken als alle Kverneland ploegen, bekend om hun robuustheid, lange levensduur en laag brandstofverbruik.

 

 

Meer intresse in de on-land Ecomat ploeg? 

Bel eens met Matthijs! Hij kan je er alle over vertellen en eventueel is een ploeg uit voorraad leverbaar. 

 

Matthijs: 06-135 661 80

 

 

 

 

Kverneland Ecomat On-Land ploegen op hoog niveau. 1/8
Kverneland Ecomat On-Land ploegen op hoog niveau. 2/8
Kverneland Ecomat On-Land ploegen op hoog niveau. 3/8
Kverneland Ecomat On-Land ploegen op hoog niveau. 4/8
Kverneland Ecomat On-Land ploegen op hoog niveau. 5/8
Kverneland Ecomat On-Land ploegen op hoog niveau. 6/8
Kverneland Ecomat On-Land ploegen op hoog niveau. 7/8
Kverneland Ecomat On-Land ploegen op hoog niveau. 8/8

Openingstijden

maandag 08.00 - 17.00 uur
dinsdag 08.00 - 17.00 uur
woensdag 08.00 - 17.00 uur
donderdag 08.00 - 17.00 uur
vrijdag 08.00 - 17.00 uur
zaterdag gesloten *
zondag gesloten
* van 1 nov. t/m 31 mrt

Adresgegevens

naaktgeboren.com
Nimrodstraat 15
8309 AC Tollebeek
Tel 0527 - 656 400
Fax 0527 - 651 586
 
magazijn@naaktgeboren.com
info@naaktgeboren.com
Top <h4>naaktgeboren.com sitemap:</h4> <a href="https://www.naaktgeboren.com/home">Welkom</a><br /> <a href="https://www.naaktgeboren.com/ons-bedrijf">Het bedrijf</a><br /> -<a href="https://www.naaktgeboren.com/over-ons">Over ons</a><br /> -<a href="https://www.naaktgeboren.com/onze-mensen">Onze mensen</a><br /> -<a href="https://www.naaktgeboren.com/vanuit-de-werkplaats">Vanuit de werkplaats</a><br /> -<a href="https://www.naaktgeboren.com/agro-express">Agro-Express</a><br /> -<a href="https://www.naaktgeboren.com/hydro-express">Hydro-Express</a><br /> <a href="https://www.naaktgeboren.com/nieuws">Nieuws</a><br /> -<a href="https://www.naaktgeboren.com/algemeen_nieuws">Algemeen nieuws</a><br /> -<a href="https://www.naaktgeboren.com/afleveringen">Afleveringen </a><br /> <a href="https://www.naaktgeboren.com/merken">Merken</a><br /> -<a href="https://www.naaktgeboren.com/dewulf-miedema">Dewulf</a><br /> -<a href="https://www.naaktgeboren.com/einbock">Einböck</a><br /> -<a href="https://www.naaktgeboren.com/ferbo">Ferbo </a><br /> -<a href="https://www.naaktgeboren.com/irrimec">Irrimec Elite </a><br /> -<a href="https://www.naaktgeboren.com/kverneland">Kverneland</a><br /> -<a href="https://www.naaktgeboren.com/sbg">Raven</a><br /> -<a href="https://www.naaktgeboren.com/selecto">Selecto</a><br /> -<a href="https://www.naaktgeboren.com/stopshock">Stopshock</a><br /> -<a href="https://www.naaktgeboren.com/struik">Struik</a><br /> -<a href="https://www.naaktgeboren.com/sutech">Su-Tech</a><br /> -<a href="https://www.naaktgeboren.com/veneroni_vuilwaterpompen">Veneroni</a><br /> -<a href="https://www.naaktgeboren.com/vegniek">Vegniek </a><br /> -<a href="https://www.naaktgeboren.com/vgm">VGM Kipwagens</a><br /> -<a href="https://www.naaktgeboren.com/vhm">VHM Machinery</a><br /> <a href="https://www.naaktgeboren.com/gebruikte-machines">Gebruikte Machines</a><br /> <a href="https://www.naaktgeboren.com/vacatures">Vacatures</a><br /> <a href="https://www.naaktgeboren.com/contact">Contact</a><br /> -<a href="https://www.naaktgeboren.com/contactgegevens">Contactgegevens</a><br /> -<a href="https://www.naaktgeboren.com/contactformulier">Contactformulier</a><br /> -<a href="https://www.naaktgeboren.com/privacy">Privacy</a><br />